Γνωρίστε την Νάξο

Μια πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων σάς προσφέρονται σε αυτό το υπέροχο νησί. Από την ναύλωση ενός σκάφους για ιστιοπλοΐα ως την απόλαυση υπαίθριων αθλημάτων που αφθονούν, όπως ποδηλασία, ιππασία και πεζοπορία από οργανωμένες σχολές με εξειδικευμένους εκπαιδευτές οι οποίοι μπορούν να σας διδάξουν μεμονωμένα ή σε ομάδες.

Για όσους θέλουν να ασχοληθούν και με θαλάσσια σπορ στις καλοκαιρινές τους διακοπές, στην περιοχή θα βρείτε ένα κέντρο θαλασσίων σπορ, για windsurfing και kite surfing, water ski, καταδύσεις, banana, wakeboard, tubes, kneeboard, sea jet, ποδήλατο και κανό.

Ενα ζωντανό νησί με μια υπέροχη νυχτερινή ζωή και με τις γαλαζοπράσινες παραλίες που θα σας κόψουν την ανάσα. Οι λάτρεις της ιστορίας, της τέχνης και της γαστρονομίας θα ανακαλύψουν πολλά αξιοθέτα, μουσεία, γκαλερί τέχνης και καταστήματα με αντίκες, εστιατόρια και μεζεδοπωλεία με ζωντανή μουσική και διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβαλ.

Ένας κόσμος δραστηριοτήτων

Η Νάξος, με τη μακρόχρονη ιστορία της, τα σημαντικά μνημεία αλλά και την έντονη τουριστική ζωή, κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα άλλα κυκλαδονήσια. Είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και κατοικείται από φιλόξενους ανθρώπους με παράδοση στη μουσική και το χορό.

Βρίσκεται στο κέντρο των θαλάσσιων δρόμων του Αιγαίου με επιβλητικούς ορεινούς όγκους και εύφορες κοιλάδες. Η ιστορία της απλώνεται βαθειά στο χρόνο από τη μυκηναϊκή εποχή ώς τη ρωμαϊκή και βυζαντινή, τη λατινοκρατία και την τουρκοκρατία.

Η παραδοσιακή φιλοξενία του νησιού, τα ηλιόλουστα και γραφικά του χωριά, τα βυζαντινά μοναστήρια, τα μυκηναϊκά ερείπια και οι εκκλησίες, οι αμέτρητες λευκές αμμώδεις παραλίες με τα κρυστάλλινα τους νερά και η νυχτερινή του ζωή θα σας μαγέψουν. Στα δεκάδες ατμοσφαιρικά μπαράκια και τα παραδοσιακά του μεζεδοπωλεία μπορείτε να γευτείτε την πλούσια ντόπια κουζίνα από αγνά υλικά και προϊόντα από τη γόνιμη γη της Νάξου.